kinderen

Ook hele jonge kinderen komen al in aanraking met verlies, er is geen ondergrens in leeftijd. Het uiten van rouw gebeurt met het lijf omdat taal nog beperkt is. Oudere kinderen hebben al meer mogelijkheden om zich te uiten met woorden. Elk kind op welke leeftijd dan ook doet het op “eigen wijze”.

Bekend is dat kinderen twee kanten laten zien; verdriet en blijheid wisselen ze af en zo zoekt het kind  zich een weg in negatieve en positieve momenten. Vaak genoeg lukt het kinderen zich goed staande te houden en zich verder te richten op het leven dat verder gaat. Ze lijken in de ogen van volwassenen “gemakkelijk “met het verlies om te gaan, andere kinderen hebben het zichtbaar moeilijker. Wat een kind laat zien door boos, angstig of juist (te)aangepast gedrag kunnen symptomen zijn die erop wijzen dat rouw van binnen woekert.

Heb je als ouder/verzorger vragen of zijn er zorgen neem dan gerust contact op. Spelenderwijs ga ik samen met je kind  kijken waar het verdriet of de pijn zit: door te knutselen, te spelen, te praten, te schrijven of te bewegen en te ontdekken wat er van binnen gebeurt en stil te staan bij wat er is.

"In het labyrint van verlies

ontmoet je de kracht van kwetsbaarheid"

VeerKracht | Praktijk voor professionele verlies- en rouwbegeleiding

 Yvonne Lepelaars | telefoon: 0618229181 | mail: info@verliesenveerkracht.com